Versteeg ontvangt de nieuwe emancipatieprijs van GroenLinks Steenwijkerland vanwege haar initiatief om een taalcafé voor vrouwen op te richten.

Versteeg heeft met het taalcafé, onderdeel van het Taalpunt Steenwijkerland, geprobeerd de drempel voor vrouwen zo laag mogelijk te maken, zodat zij zo hun woordenschat kunnen vergroten. Namens de jury vergeleek Jitske van der Galiën het initiatief van Versteeg met de start van de moedermavo, ruim veertig jaar geleden. Het taalcafé vergroot bovendien de kansen van vrouwen uit Steenwijkerland op de arbeidsmarkt. Ook voor vrouwen met een niet-Nederlandse achtergrond, voor wie een betere beheersing van de Nederlandse taal fors bijdraagt aan hun integratie.

Internationale Vrouwendag

Tijdens de speciale bijeenkomst, op 8 maart - de Internationale Vrouwendag - in de Kringloopwinkel, werden naast Versteeg ook de genomineerden Cootje Blom (Kringloopwinkel), Angela Meijerink (Brandweerkorps Oldemarkt) en Annie Mulder (oud-verzetsstrijder) in de bloemen gezet. Initiatiefneemster en organisator Aletta Makken (gemeenteraadslid GroenLinks) werd ook genomineerd, maar trok zich eerder al terug uit de strijd.